Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Tuesday, January 22, 2008

Udang Galah Pekan Tutong

Aktiviti Memancing Udang Galah
diPekan Tutong

20hb january 2008Nampak sungguh meriah nya apa bila memancing beramai-ramai diatas sampan/perahu dengan beratap kan 2 payong untuk keselesaan dan menghindari dari terik cahaya matahari.Udang Galah

Udang Galah
Dengan cuma mengunakan set joran ringan dan mata kail khas untuk udang galah berserta umpan keratan halus isi udang seorang teman kami mendapatkan seekor lagi udang galah yang bersaiz sederhana besarnya.

Tangsi 8lb-10lb dengan batu bersaiz 1 atau 2 memang sesuai digunakan semasa air bergerak pelahan.

Gambar di sumbangkan oleh:
Pemutus Asa

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP