Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Friday, October 8, 2010

Ungah Di Ungah Garden Serasa


'Ungah Garden'
Peranginan Pantai Serasa
05.10.2010

 Sudah sekian lama penulis tidak memancing di serasa, pada hari rabu yang lepas, jam 5.30 ptg..penulis turun memancing lagi di ungah garden serasa. Dengan berumpankan ikan basong...namun setelah beberapa jam menunggu umpan dimakan ikan lalu penulis beredar di satu lagi lubuk ungah disana. Salah seorang rakan pancing penulis awg akil yang lebih awal berada di lubuk kedua ungah telah pun menaikan seekor ikan ungah seberat 1.8kg. Paci Hassan tidak kepunan juga dengan membawa pulang dua ekor ikan ungah pada masa yang sama.

Ikan Ungah yang dipancing oleh Awg Akil
dengan berumpankan ikan kembura.

Read more...

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP