Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Tuesday, January 22, 2008

Pelayak Perairan Jerudong


Pelayak dikawasan Perairan Jerudong
"Belakang JPMC"

Ikan Pelayak
G.Win

Dengan menggunakan umpan kembura Mati, dikait dengan 2 mata kail umpan dimakan oleh seekor ikan pelayak yang beratnya 4.5kilo (mengikut timbangan tapung), tanpa persiapan yang rapi, dengan tidak membawa siut, tambahan lagi bersendirian, beliau terpaksa lah menarik ikan pelayak ini dengan mengiritnya naik keatas batu.

Joran: Banax sx stong
Spool: Banax mighty 5000
Line: Sufix synergy 30 lbs
Perambut: Duel flouro carbon 40 lbs

Penulis: Hasil yang cukup memuaskan untuk tatapan bersama, gambar2 hasil tangkapan membawa seribu kenangkan dan makna bagi setiap para pemancing.


0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP