Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Saturday, November 1, 2008

Pantai Serasa, Unggah Garden

Sesi Petang Hari Jumaat 31/10/2008
Pantai Serasa Tempat Unggah Garden



Tunggu punya tunggu sampai cia kemalam...!!!


Next Trip 1/11/2008 Ngail Di kawasan Sangkar Ikan
Dengan Geng Selingkuh Warrior..!!!

Read more...

Kg.Sg Matan

Trip Di kg Sungai Matan...!!!
Malam Yg Kalbu...!!! haha....!!!!



Sanang jua ati naik jua not game fish (ikan kesili).....!!!!


Read more...

Tuesday, October 28, 2008

Anduping Perairan Laut Berakas

Trip Seterusnya Memancing Di Kawasan Laut Berakas
pada: 26.10.2008

Bulih tahan wang bulat ane posing....!!!
nunggu2 kana sambar ikan kail ku ane...baik tah ku begambar kenangan2
bersama geng NSZ ane...!!!


Ane lagi Sorang....ukan nya kan ngail tido plang kedia ane....ukan nya banar ne...!!
ukan lang kedia ane tdo sal mabuk laut....kan besantai dlu....
nungu kan ngap umpan kail ku ane...!!!

Nah nyangku...berkat kesabaran wang bulat ane
naik jua lauk anduping....terima kasih yaa... allah...!!!!
ada jua dlm sekilo labih ne...

Trip ani banyak lang lurih kami ganya damit2 malu jua kami kan ambil gambar...
yang sayang-nya target kami masa atu ikan putih(ikan menukuk) inda ada kami naik kan.....
yg paling sayang berabis lagi dalam dunia geng seorang atu yg tido ah....tarang2 tah naik
udah ikan putih atu...p sayang nya nda ia trust kan besiut.... kali nya di angkatnya plang...
lapas ikan putih ah...!!!! so wat....!!!! tebangkang kail nya tarus...!!! au menyasal dlm dunia...

Read more...

Saturday, October 11, 2008

Kg.Awat-Awat

Gambar Kenangan Ketika Berada Di Kg Awat2






Gambar di Sumbangkan Oleh: Krikan Shimano

Read more...

Kerapu Lantaran, Anduping dan Ikan Putih

Trip 10.10.2008
Takat Kapal Karam

NSZ Beraksi Kembali...!!!!

Ikan Putih (Menukuk)
Berat 1kg 500g

Anduping & Lantaran
Lantaran (Kerapu Merah)
Berat : 3kg 700g



Ikan Putih,Lantaran,Anduping



Ketika Menunggu umpan di makan
Sekumpulan Ikan bakulan Bermain2 di sekeliling berhampiran tempat kami memancing
malangnya seekor ikan bakulan pun nda dpt di naik-kan

Read more...

Wednesday, October 1, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Fitri


Selamat Hari Raya Aidil Fitri diucapkan kepada

ahli ahli NSZ dan pemancing serta nelayan muslimin

di Brunei Darussalam serta seluruh pelusuk dunia, 

Maaf Zahir Batin.

Read more...

Friday, September 12, 2008


3rd Trip Tempat Yang Sama
Penurunan Perahu Pangkalan C-Babau
Jam : 10.00 mlm - 0300 pagi
Tarikh : 11/9/2008

Geng NSZ, Geng Selingkuh Warrior & Geng Baru Join Sekaki Anglerz
Mengadakan Expedisi Memancing Di malam Yang Sunyi Penuh Berkat...!!!!!

Gambar Kenangan 3 group Geng Kaki Pancing

Gelagat Aksi Masing2

Join Sekaki Anglerz
Siap Lagi Dengan Teknik Memasang kail Bro Kita Ini

Big Bro...!!! Siap Juga Dengan Tekniknya Sendiri

Wafi & C-Ula (geng Baru kita) Join Sekaki Anglerz

First Catch Ikan Kapas2
Sekali Imbas Macam Orang Asing
Maklum Lah Pemalu Orang nya....Ukan Apa Malu Ia Kan Seluarnya....Ehheheheh...!!!!!

Yang Makai Cap Ne Termenung Mendalami Suasana Malam Yg Kalbu....Hahahah..!!!

Sembang2 Bro Mcm Cari Pasal Je..!!!

Bro Seorang Ne Control Machoooo...!!!!

Next Event Kan Mengail Di Kapal Karam...!!!
Coming Soon Gambar Nya Kami Update...!!!!

Read more...

Monday, September 8, 2008

Sembilang & Kerapu

Trip Seterusnya Tempat Penurun Perahu
Pangkalan C-Babau
Jam : 2100hrs - 0300hrs

Geng NSZ Bersama Rakan Geng Selingkuh Warrior

Siap Dengan Strategi Masing2

Melihat Aksi Rod C Bro Ane Di Samabar

Control Machoo... Dua Orang Geng Ani

Big Bro
First Catch Ikan Sembilang
Berat : 800g

Wanted Person
Blurih Ikan Kerapu Ya...!!!!

Gambar Di Sumbangkan Oleh: krikan Shimano

Read more...

Saturday, September 6, 2008

From Singapore with Spinning Reel

Kedai Pancing indian street Singapura

Diantara jenama2 yang boleh didapati di sini
Abugarcia, Lemax dan Penn
(harga lebih kurang mcm dibrunei)


Kontenanya murah2 berabis dalam dunia.




Penulis: Tengah-tengah berjalan jalan di indian street tujuankan makan di kedai zam zam, tak semana-mana terjumpa pulang dengan kedai pancing ani, btw barang peralatan memancingnya murah2, macam kontena, lure n mata kailnya murah2 lah.., kalau rod sama spool kurang lebih ja harganya macam di brunei..beza beringgit ringgit jua saja... btw ani saja lah yang dapat kami kongsikan dengan ahli2 NSZ dibrunei. wasalam.

Read more...

Sunday, August 31, 2008

NSZ Mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadan...!!
To all Muslim friends and all Muslims of the world...

Read more...

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP