Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Wednesday, January 23, 2008

Pancingan Sangkar Ikan


Memancing Di Kawasan Persekitaran
Kolam/Sangkar Ikan Kg.Pengkalan Si Babau

Ikan Selungsung
My 1st time selungsung 3+ Kilo

Ikan Andapong
1kilo ++

Ikan Selungsung dan Anak Ikan Putih
Ikan Selungsung, Ikan Kitang, Ikan belais
dan Ikan Kapas-Kapas

Pengalaman memancing di persekitaran air berdekatan kawasan kolam ikan milik persendirian amat lah menyeronokan, lebih2 lagi apa bila memperolehi ikan-ikan besar.

Dengan menggunakan alat2 pancing seperti kerikan/ambur dan set2 joran yang berumpankan udang hidup dan keratan kembura mati.

Gambar-gambar diatas adalah diantara jenis2 ikan yang pernah diperolehi dari hasil memancing di kawasan persekitaran kolam/sangkar penternakan ikan.

Penulis: Ribuan terima kasih kepada teman N^S^Z kerana berkesudian mengirimkan gambar-gambar kenangan aktiviti2 memancing beliau untuk tatapan bersama didalam blog ini.

Gambar di sumbangan oleh:
Mamolapenga

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP