Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Thursday, January 29, 2009

Rezeki Di Tengah Hari..


Tuan Haji Jamil
dengan hasil tangkapannya

Ungah & Kerapu

Penulis: Dalam keadaan air yang bergerak pasang dan tenang serta cuaca yang cukup baik, Tuan Haji salah seorang yang memancing bersama penulis diketika itu telah berjaya memperolehi seekor ikan ungah seberat lebih kurang sekilo lebih dan seekor ikan kerapu, berat kurang dari sekilo dengan menggunakan alat pancing tradisional (ambur atau kerikan) dan berumpankan ikan kembura mati. Ikan kerapu dinaikan pertama kali dan selang beberapa minit kerikan kedua pula ditarik ikan dan hasilnya ikan ungah. Tahniah Tuan Haji..

Read more...

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP