Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Monday, January 21, 2008

Rezeki Merambat di Kg.Pintu Malim

Aktiviti-aktiviti merambat udang semakin giat
di Kg.Pintu Malim Mukim Kota Batu

Pada 19hb january 2008
Sebahagian udang2 hasil menghayun rambat yang di hidupkan untuk dijadikan umpan memancing ikan, dari saiz kecil, sederhana hinggalah ke saiz besar "Udang King".

Beberapa orang teman sedang menantikan saat-saat sesuai bagi memulakan aktiviti2 merambat udang. "Menyediakan peralatan2 merambat, tempat menyimpan udang sambil memerhatikan keadaan air."
Salah seorang rakan rapat N^S^Z yang menghabiskan masa lapang beliau dengan melakukan aktiviti2 merambat udang sambil memancing ikan.Hasil keseluruhan udang siar dan udang kapor yang diperolehi pada malam itu cukup membawa hasil yang cukup lumayan sekali. Hasil yang dianggarkan mencapai hingga ke pebelasan kilo ini sudah cukup untuk dibawa pulang.


Saat untuk membahagi-bahagikan udang2 hasil dari hayunan rambat kepada teman2 pada malam itu.

Ribuan terima kasih penulis mengucapkan kepada teman N^S^Z "Pemutus Asa" yang tidak putus2 mengirimkan gambar2 aktiviti memukat beliau bagi tatapan bersama didalam Blog ini.

"Awas!! Pandu Perlahan Udang Hidup On Board"

Gambar di sumbangkan oleh:
Pemutus Asa

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP