Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Tuesday, March 3, 2009

Sg.Bunga Menjerit Lagi

Jambatan kampong Sg.Bunga
Isnin 02/03/2009@10.30

Penulis: Lubuk pari yang terdapat dihadapan jambatan kg.Sungai Bunga, sekali lagi memberikan hasilnya kepada salah seorang rakan NSZ, dengan berumpankan udang hidup $1-8 ekor joran & spool Abu Garcia dikenakan dengan tangsi penarik nelon 40lb serta perambut setengah dapa panjang berjaya menaikan seekor ikan pari (pari susun) yang beratnya 7.8kg. Keadaan air diketika itu bergerak surut, dan sedikit sebanyak menyukarkan untuk membawa sang pari ditepian tangga jambatan yang penuh dengan gelugut yang boleh mengundang bahaya. Sekian untuk renungan bersama. Wassalam.

Ikan pari mendakap dibumi,
Joran di tarik separuh mati,
Rasa happi di dalam hati,
Mendapat ikan pari lagi.

Read more...

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP