Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Monday, January 21, 2008

Ungah


Memancing di Kawasan
perairan Kg.Pintu Malim

Selesai melakukan aktiviti2 merambat udang di Kg.Pintu Malim, aktiviti memacing dengan mengunakan perahu dikawasan persekitaran perairan yang sama pula diadakan.Pemutus Asa.
Siap dengan set pancing beliau


Ikan Ungah
Dari hasil menghayun rambat, udang yang dihidupkan dimanfaatkan dengan keberhasilan memperolehi ikan ungah seberat kira2 1 kilo lebih. "Nice Catch Geng"

Ikan Kerapu
Ikan kerapu pun diantara ikan2 yang sudi membaham umpan pada malam itu " pun kira okey lah jua" ...

Malar udah aku ani mengucapkan terima kasih arah teman Pemutus Asa ani, kerana tidak putus2 mengirimkan gambar2 beliau serta teman2 yang lain, kali ani penulis kan say "thank q lah to all of u guys" ...(,")...

Gambar di sumbangkan oleh:
Pemutus Asa

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP