Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Tuesday, November 17, 2009

Ungah Terlepas, Ketumbang Sebagai Ganti

Peranginan Pantai Serasa 'Ungah Garden'
Negara Brunei Darussalam
17hb November 2009 (Pagi)Walau tiada berolehi ikan ungah pada hari ini,
namun rasa hampa terobat, ikan ketumbang sudah cukup
untuk dibawa pulang oleh Mr.R pada hari ini..

'lauk mahal nie, tahniah bro..'
Jika diperhatikan pada bentuk ikan ketumbang serasa ini, ianya seakan mirip seperti ikan ungah., namun  terdapat perbezaan yang ketara pada warna badan ikan ini,  yang bergaris-garis merah, sirip berwarna kuning dan dibahagian kepala serta pipinya yang berjalur berwarna warni. Rasa-rasanya..,ketumbang perairan pantai serasa, dengan ketumbang perairan pantai tungku terdapat sedikit perbezaan dari segi warnanya.
 

'Basar mcm ani pun kuat jua nie..tarikannya...'

Penulis: Ucapan terima kasih untuk bro.. Mr.R, kerana kesudiannya untuk disimpan gambar hasil pancingan beliau dilaman dada blog NSZ..., untuk dikongsikan bersama. Sekian, Wassalam.
<<>><<<>>><<>>

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP