Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Friday, December 7, 2007

Ulu Sukang Belait

Selain dari pada melakukan aktiviti memancing, penulis bersama beberapa teman2 kaki pancing juga berkunjung disalah sebuah kediaman teman sekerja dikampong pendalaman yang terdapat di Negara Brunei Darussalam.

Mengimbas kembali kenangan2 manis ketika bercuti dirumah panjang ulu sukang kuala belait.

Pintu masuk ke halaman rumah panjang Ulu Sukang Belait
Sungai adalah diantara jalan pengangkutan dan sumbar pencarian bagi penduduk ulu sukang selain bercucuk tanam dan berkebun buah buahan.


kebun buah yang menghasilkan berbagai jenis buah buahan tempatan seperti cempedak, durian berbagai jenis, langsat, rambutan, mangis, membangan diantara yang terdapat di sini.
Ribuan terima kasih kami ucapkan kepada semua Penduduk Rumah Panjang Kampong Ulu Sukang yang memberikan layanan yang sangat baik ketika kunjungan kami kesana.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP