Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Saturday, December 8, 2007

Kerapu Lagoon 2 Pantai Tungku

Dihujung minggu penulis berserta beberapa teman meluangkan masa untuk mencuba nasib memancing dilagoon kedua Pantai Tungku, dengan mengunakan umpan udang hidup yang bersaiz sederhana para teman penulis memperolehi 2 ekor ikan kurapu yang berlainan corak.Ikan Kerapu seberat kira-kira 500g

Ikan Kerapu beratnya Kira-kira 500g


Untuk berkujung dilokasi ini, para pemancing haruslah berjalan kaki lebih kurang 100m ke 150m dari pantai, dan ada kalanya para pemancing harus mengharungi air laut (ketika air pasang) untuk sampai dilagoon kedua ini.

Ditempat ini juga terdapat beberapa orang nelayan yang menahan pukat dengan mengunakan rakit atau gaman yang diperbuat dari PVC pipe. Terdapat berbagai jenis ikan disini, diantaranya seperti pari, ikan belais, ikan kapas2, ikan kelapa2, andapong, belanak dan banyak lagi.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP