Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Tuesday, January 29, 2008

Ungah dan Anduping

Di kawasan Perairan Muara
Kapal Karam Menjadi Harapan

Ikan Ungah Ikan Anduping dan Ikan Ungah

Selain ikan ungah menjadi kegemaran, ikan ikan seperti anduping dan beberapa ikan barah-barahan juga menjadi sebahagian ikan-ikan yang menjadi idaman para pemancing.

Mengail dikawasan dalam teluk perairan muara pada ketika itu tidak menjanjikan ikan bagi seorang teman N^S^Z, setelah bosan menantikan umpan dimakan ikan, teman terus mengubah haluan dengan menuju ke destinasi yang memakan masa 30 minit untuk sampai ke kawasan perairan kapal karam di perairan Muara.

Hasil dari ketabahan dan usaha yang tak putus-putus, akhirnya mendapat rezeki yang cukup untuk dibawa pulang.

Gambar di sumbangkan oleh:
Krikan Shimano

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP