Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Sunday, December 16, 2007

Mina Port Night Fishing

Ikan Umpak


Mina Port Night Fishing

Gambar memancing pada waktu malam 1hb March, Sejenis 'Umpak', ikan ini senang sekali di perolehi di kawasan Mina Port, Abu Dhabi. Mengunakn Berkley 15 lbs, pemberat no.2 dan ikatan perambut jarak 2 kaki dari pemberat, kami mengunakan sebanyak 3 perambut di setiap pancing dan hasil nya "lumayan", umpan diguna kn "Rubian" iaitu udang pasar hehe.. seekor udang di bahagi 4 utk setiap kali labuh, cukup implasi!!
Mina Port, Abu Dhabi Fishing Trip

Keadaan Waktu Siang Lebih Luas pemandangan nya, dan ikan2 di sini juga lebih menyerlah dan agrisif, kami bukan saja memancing ikan, malah ketam suri juga menambah semangat kami utk mencuba bermacam macam teknik pancing menankap nya, cara nya kami guna kan mata kail no.1 yg besar, tampa batu, penyiut panjang lebih kurang 10 kaki, dan seekor tamban setiap satu pancing.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP