Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Sunday, December 16, 2007

Cafoour River

Ikan Bebatik/Gerong Belang


Cafoour River

Cafoour River di Dataran Highway Salaam Street Abu Dhabi, suatu lokasi yg amat mencabar bagi pemancing2 local Emirates dan juga pemancing luar negri, tempat ini kami kunjungi pada setiap penghujung minggu tempatan Emirates iaitu khamis dan jumaat, Lokasi yg amat popular dgn tarik kan "Milk Fish"seberat 4-12kg. Gambar Gerong Belang yg saya perolehi disini kira2 jam 9-10 pgi, Umpan yg di pakai anak2 ikan tamban yg terdapat di pesisiran tebing berukuran dlm 3 inci, Berkley Trilene 30lbs, Spool Shimano Airlex 4000 dan tidak lupa juga pengait ikan yg di beli dgn harga 25 dirhams :)

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP