Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Thursday, March 11, 2010

Bebatik Perairan Pantai Tungku

Musim Bebatik
Perairan Peranginan Pantai Tungku
Negara Brunei Darussalam
Pada 5hb Mac 2010 (Juma'at)

 Ikan Bebatik

Ikan Bebatik yang dipancing oleh rakan NSZ' Jaki' yang sememangnya berniat untuk mengintai  spesis ini yang dikhabarkan musim bebatik telah tiba.Beratnya ikan bebatik yang diperolehinya kira-kira 3 ke 4 kilo. Ikan Bebatik inidipancing dengan menggunakan umpan udang hidup bersaiz king kong hasil merambat dimalam hari.  Menurutnya umbanan agak jauh sedikit dari batu untuk mengintai spesis ini.

Gambar Di Sumbangkan Oleh: Jaki.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP