Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Wednesday, July 8, 2009

Perambatan Di Kg.Putat

Kawasan Perairan Sungai
Kg.Putat Mukim Lumapas
Negara Brunei Darussalam
Dipetik Dari Kiriman Asal Pengirim.

Tempat merambat dan mengail org2 kg putat di waktu siang dan malam, tempat ani bisdia panggil pangkalan. mun kn ktemburong melalui sungai nampak tu melintasi. kebanyakan nya org2 vateren tp ada jua org2 dewasa. lauk2 yg pernah bisdia balurih mcm selungsong, umpak, ketambak, utik, pari dan mcm lg lah. mun ada apa2 tanya kn saja bro ah ani ringkas ganya.

Penulis: It okey bro, informasi yang cukup menarik, Thank Q.. :)Gambar di Sumbangkan Oleh: PaDamit.
^^^^^^^^^^^^^^ ^^^ ^^^ ^^^ ^^^^^^^^^^^^^^

Sedikit Sebanyak Mengenai Kg.Putat.

Kampong Putat
merupakan sebuah kampung yang terletak dalam negara Brunei. Dari segi pentadbiran, Kampong Putat terletak dalam Mukim Lumapas dan terletak kira-kira 35Km dari Bandar Seri Begawan. Mukim Lumapas merupakan salah satu dari 38 mukim yang terdapat di Brunei. Mukim Lumapas pula dari segi pentadbiran terletak dalam daerah Brunei Muara, Brunei.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP