Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Saturday, July 18, 2009

Ekspedisi Pancingan Santai

Memancing Bersama Rakan-Rakan N^S^Z
'I Love Fishing Crew'
Di Kawasan Perairan Pantai Tungku
14-15hb Julai 2009 @ 7 Malam-4.30 Pagi (subuh)

Salah seorang rakan trip pancing
pada malam itu dengan seekor ikan sulit

'memang selalu heng ni...bro.'

Ikan Ketumbang adalah diantara
ikan-ikan yang diperolehi pada malam itu

Bob
Ikan Ketumbang dan Ikan Gelama


dua ekor ikan ketumbang dan dua ekor anak ikan sulit adalah
diantara ikan-ikan hasil pancingan pada waktu itu

Santai2 sambil menantikan umpan dimakan ikan
'baik pigang joran atu, ujung2 terabang keair'

Dua orang lagi rakan NSZ
yang baru saja tiba dilokasi memancing

'atu..lalah.., jauh bah bejalan kaki, mengapalah
dorang ni memancing jauh sangat...'


Mr.Black Evo pun baru jua sampai ke lokasi memancing

'kelambatan tia.., yang lain ada sudah lurih ni.'


Penulis: Yoo..,jauh2 bejalan kaki pun masih
bulih senyum lagi kah??? hahaha

Ikan Sulit dan ketumbang..
'kawan punya, tumpang hapi je...'

'Masa untuk balik., baik jua ada kerita rakan pancing
yang 4WD, mun inda bejalan kaki sejauh 2KM..jadinya'

Ping dan salah seorang rakan pancing NSZ

ikan apa lah yang baju bisdia ani pancing??

Bro... ttuutttttttt.. dengan seekor ikan
ketumbang sebarat kira2 2 kilo lebih hasil pancingan
beliau dengan berumpankan hirisan ikan basong

Ikan ketumbang Sekilo $25 ke $35.., mun 2 kilo labih.., $60+ tu ehy..
woowww..... memang mahal ikan ani..

Penulis:tahniah bro...nanti mun burung peragam ku lapas lagi
bolehlah tolong2 tangkapkan lagi k... hehe



Trip pancing dikawasan peraiaran pantai tungku pada malam itu cukup memuaskan., hampir kesemua ahli memperolehi ikan (ada yang inda tegambar), tetapi yang paling best, terdapat beberapa tarikan ikan yang memaksa tangsi terputus (melatop nya orang tangsi atu.., ganya inda tahu apa lauknya yang meranjat atu..) namun walaupun terputus tangsi atau ikan yang dipancing terlepas, trip pancing bersama rakan-rakan sedikit sebanyak boleh mengeratkan lagi tali siratulrahim dikalangan ahli. 'Tension berkerja pun hilang..hehehe'

Penulis: Tahniah pada kesemua ahli-ahli 'I Love Fishing Crew' (pancing ikan bulih, asal jangan pancing si gegirl je...) liat baju lain semacam ja yang tekana mata kail atu.., di lain hari dan dilain masa, jika terdapat gambar pancingan yang terbaru boleh hantarkan lagi ok... Sekian, Wassalam.

Gambar Di Sumbangkan Oleh: Bob
^^^^ ^^^^^ ^^^^ ^^^^^ ^^^^ ^^^^^ ^^^^

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP