Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Sunday, April 26, 2009

G.Win Vs Penghuni Laut Perairan Muara

G.Win Vs Penghuni Laut Perairan Muara


Mengimbas Kembali Kenangan Hasil Pancingan
Di Kawasan Laut Buka Muara.
Pada March, 2009

G.Win dengan penghuni
dasar lautan perairan muara 'seekor ikan layaran..'

Penulis: WoooWWww.....!! tahniah bro.. :)
'need for speed spool 'ulihnya tuu broo...,
seumur hidup.., gua pun alum tahu dapat ini layaran'.

Ikan layaran yang tewas pada set joran
Abu Garcia Conolon 10-17 lbs dengan tangsi
Berkley Trilene 15lbs.....

'Ini ikan betul2 menguji ketahan mental dan fisikal'

Penulis: Tiada khabar berita.. dan tiba-tiba saja bro G.Win kembali dengan gambar-gambar kenangan hasil pancingan beliau dengan seekor ikan layaran penghuni dasar lautan diperairan muara. Selamat Datang Kembali Bro 'G.Win' diruangan dada blog ini dan kami menggucapkan terima kasih kepada beliau kerana berkesudian mengirimkan gambar pancingan beliau untuk renungan dan tatapan bersama.

Cerita Asal Pengirim

Tenggiri Yang Di Hajati Layaran Yang Datang‏

Assalamualaikum bro, aku belurih layaran sebanarnya masa bulan 3 tahun ani plang ni, sebenarnya kmi a2 kn menghajati mengail tenggiri tpi layaran tia pulang mkn kail, time a2 aku ngail sama kwn ku di laut muara kmi mengail cara behanyutkan pakai pelampung, ada jua blurih tenggiri la time atu tapi sory bro nda tegambar time atu kelurusan tenggiri frenzy masing2 sibuk betarung, dlm sejam lapas atu baru tah kmi lantung2 nada ranjat nya lagi, buat2 nungu ia mkn mcm biasa la besigup2 la dulu geng..nda semana2 joran ku ani teangguk2 jadi aku pun mempump la nda batah atu melompat tia menampak kan badan nya,siuk jua la bemain sama lauk ani ganya tepaksa ku batah bemain cikit sama lauk ani sebabnya aku makai joran kasting abu garcia conolon 10-17 lbs,menggunakan tangsi trilene 15 lbs, ada jua dlm 20-30 minit la bemain. sebenarnya hajat ku atu kan catch n release saja lauk ani udahnya di bawa naik ke perahu,ku liat julur2 tia udah lidah nya ani(konfom kan parai la) so apa buleh buat bawa balik saja la...

Penulis:
(aiiyoo bro g.win.., ini ikan manyak laju ooo..,
kalau tak bagus set itu spool punya drag boleh putus oooo..,
lu joran jugak manyak lembut Ooo..,
ini macam main kasi slow2 punya..ooo
)


"sebenarnya hajat ku atu kan catch n release saja lauk ani udahnya
di bawa naik ke perahu,ku liat julur2 tia udah lidah nya ani(konfom kan parai la) so apa buleh buat bawa balik saja la..."

"cuma para pemancing yang pernah melayani
tarikan kental Sang Putera Laut (layaran)
sahaja yang tahu.., betapa seronoknya memujuk
ikan layaran sehingga sampai kedalam perahu"


Gambar disumbangkan oleh: G.Win
<<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>>

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP