Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Wednesday, August 27, 2008

Meuku dan Ikan Belida

19.08.2008
Meuku (laie laie) dan Ikan Belida
dikawasan perairan sungai kelakas keriam Tutong.Meuku (laie laie)

Meuku [panggilan orang tua2 Tutong] kalau kitani pangil laie laie., Umpannya udang mati saja., selalu dapat udang galah.., dan sekali ani dapat spesis kura-kura ani tia pulang.., sehari dalam simpan di aquarium dirumah.., keesokan harinya di lepaskan ia kembali ketempat asalnya..., [happi tah hatinya tu].

Ikan Belida
Ikan Belida, ani pun hasil dari tekena pancingan untuk udang galah sebenarnya.., kedia pulang makan udang mati.., tangsi 6lb saja.., btw belida ani dipelihara dan sampai kini ia masih g tersenyum mesra dalam aquarium.

wassalam.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP