Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Friday, January 18, 2008

Selungsung Jeti Kg.Pudak

Mengimbas kembali hasil tangkapan
seorang teman ditahun 2007


Ikan SelungsungG.Win

Ini adalah gambar oleh mengail ditahun 2007 disalah sebuah jeti Kg. Pudak. Semasa air bergerak surut, dengan menggunakan umpan udang hidup dibalingkan berdekatan sebatang tiang elektrik transfomer, dan tidak sampai seminit umpan tadi terus disambar ikan.

" baik jua inda di liunkan nya ah tiang mun inda mengingkul tangsi ganya eh."

Penulis mewakili teman2 N^S^Z mengucapkan ribuan terima kasih kepada seorang teman yang berkesudian mengirimkan gambar2 kenangan beliau dengan hasil tangkapan beliau yang cukup memuaskan.

"nice catch bro"
..(,")..

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP