Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Friday, January 18, 2008

Pancingan Ikan Air Tawar

Pancingan Ikan Air TawarIkan Sepat Siam


Beberapa ekor ikan sepat siam, hasil tangkapan Philip Yip

Philip Yip

Beliau adalah seorang yang berbangsa cina, berasal daripada Johor Malaysia., berkerja Di Negara Brunei Darussalam lebih kurang 7tahun. Selepas berkerja beliau mengisikan masa lapang nya dengan memacing dikawasan tasik2 yang terdapat di Negara kita. Menurutnya minat memancing nya lahir sejak usia kanak2 lagi, dan hingga kini dia adalah salah seorang peminat pancingan ikan air tawar.

Tasik2 yang terdapat dibebarapa tempat dinegara kita telah banyak dikunjunginya, dan dalam tidak disangkakan pada mulanya, tasik yang menjadi sebahagian penyeri dinegara kita ini menyimpan berbagai rahsia, dan hasilnya beliau telah mendapati berbagai2 specis ikan air tawar.

Ribuan Terima kasih penulis berserta ahli2 NSZ ucapkan pada beliau kerana mengizinkan gambar serta hasil tangkapan beliau disimpan kedalam blog ini bagi tatapan bersama untuk tujuan meluaskan lagi pengetahuan,serta memupuk minat kita dalam menerokai pancingan air tawar ditasik2 sepi yang banyak menyimpan berbagai rahsia.

Pesanan Ringkas:

Jika awda ingin memacing di tasik2 yang terdapat di Negara kita haruslah diingat, memancing ditempat yang bukan tempat terkawal atau tempat larangan.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP