Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Saturday, August 29, 2009

Ikan Bemasa Perairan Negara Brunei Darussalam

Memancing di kawasan Perairan
Negara Brunei Darussalam

Apabila rezeki mengundang tiba, trip memancing kali ini membawa
hasil kepada salah seorang rakan 'I Love Fishing Crew' yang telah
berjaya memperolehi seekor ikan bemasa.

'baratnya inda bertimbang'


Penulis: Diawal pagi turun kelaut, dengan harapan setinggi gunung, mengharungi lautan Darussalam dengan menaiki perahu kecil dengan dentuman senyap bunyi engin yamaha 15 kuasa kuda. Nampaknya rezeki kali ini cukup untuk membuatkan pemancingnya tersenyum lebar., walau keras dan kuat pecutannya (Bemasa) namun dengan berbekalkan sedikit pengalaman yang ada, ikan bemasa berjaya dinaikan. Itu lah rezeki..., rezeki dari perut laut Darussalam, rezeki Illahi. Tahniah dengan pancingan biskita., dan terima kasih kerana berkesudian mengirimkan gambar hasil pancingan biskita. Di doakan dilain hari dan waktu, akan dimurahkan lagi rezeki. Amin.... Sekian, wassalam.

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP