Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Tuesday, June 16, 2009

Pancingan Santai Bersama Rakan N^S^Z

Pancingan Santai Bersama Teman-Teman N^S^Z
Di Peranginan Pantai Serasa 'Unggah Garden'
08/05/2009 & 6-7/06/2009

Ironsilk pancingan santai bersama adik-adik
di hujung batu 'Unggah Garden'

Suasana pagi di sepanjang batu unggah garden
Pantai Serasa

'aikkk!! seorang-seorang jua teman ku atu duduk???
Jangan jauh2 padamit.., mari join sama kiteee....'

Tiada selera untuk makan di rumah,
panggil teman-teman, KemBiruCaribee ajak menyalai
dipantai..

'Menu salaian;- Sayap Ayam, Sosej dan yang paling best!!
eeemmmmmbekkkkkkkkkkk!! Daging Kambing'


'memang best salaian kami malam atu.,
Bro KemBiruCaribee punya menu memang baik punyaa!!..'

'KemBiruCaribee.., sedang cari apa tu bro??
cari bom kah??? hehehe...'

Gambar kenangan
KemBiruCaribee & Rambat Daiwa

'blog punya pasal., dua orang teman ani berjumpa kembali
walau lebih setangah abad tidak berjumpa.. tapi dorang dua ani
masih kelihatan muda saja.., apa hal??'


Gambar kenangan penulis & KemBiruCaribee

'ingat-ingat di unggah garden ani jua kami
mula berkenalan dan sehingga sekarang menjadi teman sama memancing'

Sambil menunggu umpan dimakan ikan, seperti biasa
jika sudah duduk beramai-ramai., bertukar-tukar cerita mengenai
pengalaman yang dilalui semasa menjalani aktiviti memancing

'PaDamit.., makan-makan jua... sedikit pengetahuan dalam
memancing atu turun-turun kan lah pada hamba.. hehehe :)'

KemBiruCaribee, Padamit, Ula , Penulis &
Rambat Daiwa (Rambat Daiwa mengambar ia hehehe)

'bukan selalu kami dapat berkumpul macam ani..,
sekali sekala lepak2 lah.. buang tension masing-masing'


'wahhh..., santai-santai pun dapat ikan kerapu kah??
selalunya memancing memerlukan kosentrasi yang baik'

Penulis dengan seekor ikan kerapu hasil
pancingan seorang teman yang sering memancing bersama
penulis di 'Unggah Garden' Si Awang.

Gambar di Sumbangkan Oleh: Rambat Daiwa
<<<>>> <<<<>>>> <<<>>> <<<<>>>> <<<>>>

"Kitakan teman di alam siber
Pantun jangan ada yang "heart feeling"
Jalinkan akrab sebagai "member"
Ramaikan kawan itu yang penting"


0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP