Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Wednesday, January 2, 2008

Ungah Di Akhir Tahun 2007


Unggah Di Akhir Tahun 2007


Teman yang selalu memberikan tunjuk ajar, nasihat dan tips2 yang berguna kepada penulis sewaktu melakukan aktiviti2 memancing. Nasihat2 dan tunjuk ajar beliau sangatlah berguna kepada pemancing2 baru seperti penulis.


Sewaktu memperolehi ikan, kita haruslah mementingkan ciri-ciri keselamatan terlebih dahulu, mengenal pasti jenis ikan yang diperolehi, bagi mengelakan kita terkena kepada anggota2 yang tajam yang ada pada ikan tersebut, pada ketika melepaskan mata kail dari mulut ikan yang bergigi tajam seperti ungah, gunakanlah Pelayar khas pancing untuk mengelakan jari dari terkena gigitan ikan.2 ekor anak ikan ungah yang diperolehi di unggah garden Pantai Serasa pada 31hb December 2007. Teknik: Mengunakan Kerikan berumpankan keratan ikan kembura. Menalangkan atu jangan jauh2 banar, sadang2 saja berdekatan batu bawah atu :)

0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP