Selamat Datang diucapkan kepada semua teman-teman kaki pancing di Negara Brunei Darussalam dan para pengunjung lainnya. Adapun blogspot in dibuat bertujuan berkongsi pengalaman dan pengetahuan, mengenal pasti tempat atau lokasi yang selamat untuk dikunjungi bagi menjalankan aktiviti memancing. Mengenal jenis-jenis ikan yang terdapat di perairan Brunei maupun di sungai, di tepian pantai atau di laut buka. Mengenang kembali kenangan-kenangan manis sewaktu memancing melalui gambar-gambar memancing. Terakhir penulis ingin mengucapkan Ribuan Terima Kasih kepada rakan-rakan yang berkesudian melayari blogspot ini. Sekian Terima Kasih.

Brunei Time

Monday, December 24, 2007

Udang Diperairan Berdekatan Makam Di Luba

Udang Hidup

Udang2 hidup ini adalah diperolehi dikawasan perairan sungai MAKAM DI LUBA dengan mengunakan rambat. Udang2 yang terdapat ditepian sungai ini ada kalanya mendapatkan hasil yang lumayan, hingga mencecah 5 ke 10 kilo. Di samping udang2 yang kecil bagi tujuan umpan hidup untuk memancing. udang2 yang bersaiz besar juga sesuai dijadikan makanan dirumah. Udang Harimau adalah diantara udang2 yang diperolehi disini, dan mempunyai harga dalam pasaran di Brunei kerana rasanya yang lazat.

Udang Harimau0 comments:

Pesanan Dari Kami

"Berwaspadalah selalu ketika menjalankan aktiviti-aktiviti memancing sama ada ditepian pantai mahupun yang diluar pantai"

NSZ - CABARAN PANCING 2009

NSZ - CABARAN PANCING 2009

Pembekal Umpan Pancingan

  • Udang Hidup Kg. Tanah Jambu: Sham - 2792997
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 700 No:37
  • Udang Hidup Kg.Salambigar, Spg 701-23 No:11
  • Udang Hidup Kg.Sg Buloh: Iran - Hp-8866079
  • Udang Hidup Kg.Sungai Buloh: Yasin - Hp- 8956733

Recent Comments

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP